Activități

Stagiul din cadrul proiectului FKTBUM a avut loc

pe 16.01. – 22.01.2016

în orașul Paderborn, Germania

 

Stagiul a început cu mesajul de salut al prof., dr., h.c. mult. Klaus Rosenthal, timp de care a fost anunțat programul conferinței, discutate întrebările organizaționale și petrecută excursia prin Universitatea din Paderborn-  deținător de grant al proiectului FKTBUM.

 

În primul său discurs prof., dr., h.c. mult. Klaus Rosenthal a vorbit despre provenienței cunoașterii, transmiterii cunoștințelor și inovațiilor.  Despre activitatea interdisciplinară de cercetare în Universitatea din Paderborn- Institutul de construcție ușoară cu sisteme de hibrid au vorbit prof., dr. Mirko Shaper și dr. Grudin, facultatea de studiere a materialelor. Tot atunci a fost prezentată starea curentă de elaborare a triunghiului cunoașterii în Belarus, Ucraina și Moldova.

 

Următoarea zi de stagiu  a fost dedicată colaborării centrelor de cercetare cu Universitatea din Paderborn (Florian Rer, Atos),  ”It's OWL Clustermanagement GmbH- rețea tehnologică de sisteme tehnice intelectuale” (Ghitta Klemos),” Software Inovația Campus Paderborn SICP- elaborarea și crearea întreprinderii inovative comune” (dr. Stefan Zauer), ”Educația academică duală” (dr. Stefan Nieland). Nu au fost lăsate fără atenție și așa teme ca ”TEC UP - "start ups- crearea întreprinderilor", ”Finanțarea cercetărilor științifice și administrarea altor mijloace - servicii prestate savanților la Universitatea din Paderborn”, ”Administrarea TEC UP”, ”TEC UP- transfer de tehnologii la Universitatea din Paderborn”.

 

Stagiul s-a încheiat cu revizuirea întrebărilor individuale ale participanților proiectului.