Activități

Ședința de coordonare în cadrul proiectului

”FKTBUM- Fostering the Knowledge Triangle in Belarus, Ukraine and Moldova”

 s-a desfășurat în Chișinău pe 04-09 mai 2015

 

Ședința de  coordonare s-a petrecut în sala de conferințe a Academiei de Studii Economice din Moldova. Întrunirea a început cu mesajul de salut al acad., prof. Grigore Belostecinic, Rector al Academiei de Studii Economice din Moldova și al  prof., dr. Klaus Rosenthal, timp de care au fost prezentate direcțiile de lucru.

 

 Prezentările –exemple de realizare de succes a triunghiului cunoașterii au fost demonstrate de către reprezentanții Ministerului Educației din Moldova, parteneri din alte domenii, tehnoparcuri. Realizarea triunghiului cunoașterii a fost prezentată de prof. Biruta Sloka, Universitatea Letoniei din Riga. Despre    ”Triunghiul cunoașterii – lecții din trecut, sarcini pe viitor în baza exemplului Departamentului de transport aerian de la Universitatea din Zilina” a vorbit rectorul universității, prof. Tatiana Koreiova.

După discursurile partenerilor străini, rapoartele pentru activitatea petrecută timp de1,5 ani, cu detalii privind pachetele de lucru, pregătirea raportului intermediar în Bruxelles în mai 2015 au fost prezentate de către coordonatorii proiectului din Belarus, Ucraina și Moldova.

 

La întrunire au fost prezentate și comentate textele specificațiilor interne pentru Belarus, Ucraina și Moldova. S-a analizat structura care a fost stabilită la ședința de coordonare în or. Riga în mai 2014. De asemenea a început pregătirea, acordați termenii publicațiilor naționale în variantă electronică și imprimată.  La sfârșitul zilei Prezentarea termenilor de executare și discuția formei analizei de problematică pentru toate țările-partenere a fost efectuată de către dr. Kaufman.

 

Ședința de coordonare, cu planificarea executării pachetelor de lucru pentru anii 2015-2016 și stagiilor în UE după prezentarea analizelor problematicii, a fost condusă de dr. Kaufman și de dr. Nikitin. Ei au explicat administrarea ulterioară a proiectului și au oferit consultații individuale pe întrebările legate de proiect.

 

În ultima zi a întrunirii oaspeții capitalei împreună cu coordonatorii naționali au vizitat Institutul de inginerie electronică și nanotehnologii ”D. Ghițu”, Institutul de fizică aplicată, business incubatorul ASEM și S.A. «Topaz».