Activități

Forumul TRIANGLE 2015 pentru prima dată s-a desfășurat în Moldova

 

 

Pentru prima dată în Moldova, de pe 4 până pe 6 februarie 2016, s-a desfășurat Forumul internațional cu denumirea “Întărirea triunghiului cunoașterii în Moldova: pașii spre integrarea europeană prin educație – cercetare - inovații”- Triangle 2015.

 

Conferința care s-a petrecut în incinta ospitalieră a Academiei de Studii Economice din Moldova a adunat sub același acoperiș toată elita din știință, educație și business. În cadrul forumului Triangle 2015 au fost abordate următoarele teme:

 

- Rolul universităților în educație și pregătirea cadrelor științifice;

- Întărirea parteneriatului cu alte universități, institute de cercetare și întreprinderi pentru crearea sistemului efectiv de responsabilitate față de cerințele societății;

- Bazele politicii în crearea condițiilor pentru transformarea regională și dezvoltarea inovațiilor, competitivității.

 

Organizatorii au exprimat satisfacția completă de formatul evenimentului petrecut și promptitudinea de a-l desfășura anual.  La deschidere un discurs inspirator a fost ținut de către Rectorul Academiei de Studii Economice din Moldova, prof., dr. Grigore Belostecinic.

 

Unul din participanții forumului Triangle2015, Eugenia Hristev, reprezentantă a companiei Trimetrica, de asemenea a exprimat satisfacția completă de formatul evenimentului petrecut și speranța că conferința va deveni anuală.  Organizatoarea conferinței, dr. În economie, Olesea Sîrbu a anunțat desfășurarea forumului Triangle 2016 la data de 8-10 martie 2016.