Activități

De la data de 18 până pe 23 mai 2014

în Riga a avut loc ședința de coordonare în cadrul proiectului

«FKTBUM» 543853-TEMPUS-1-2013-1

DE-TEMPUS-SMHES programul Comisiei  Europene TEMPUS IV

”Susținerea triunghiului cunoașterii în Belarus, Ucraina și Moldova”

 

Ședința a avut loc în incinta Universității Letoniei din Riga. La eveniment  au participat parteneri de proiect din Germania, Ucraina, Belarus, Moldova și Slovacia.

 

 Coordonatorii naționali au făcut  prezentări pe primele  rezultate ale pregătirii și elaborării conceptelor, specificațiilor și analizelor în Belarus, Ucraina și Moldova.  Analiza detailată a problemelor, prezentarea pe tema administrării proiectului a fost făcută de către dr. Gvido Kaufman.

 

Pe 21 mai discursul a fost preluat de către partenerii din Riga. Au fost discutate și prezentate posibilitățile de colaborare între structurile de stat, organele locale executive, întreprinderi și instituții de învățământ care formează triunghiul cunoașterii. De asemenea s-a vorbit despre rolul administrației orășenești în dezvoltarea colaborării între domeniile de activitate de întreprindere și educație, experiența de colaborare în domeniul educației și pregătirii profesionale între întreprinderi, organele locale executive  și instituțiile de învățământ.  Drept exemplu de succes a realizării triunghiului cunoașterii a servit întreprinderea ”EVOPIPE” Ltd pe care au vizitat-o reprezentanții țărilor - partenere.