Activități

În aprilie 2016 partenerii proiectului FKTBUM

au participat la stagiul petrecut de Universitatea

din or. Zilina, Slovacia

 

Stagiul a avut drept scop cunoștința participanților proiectului cu experiența și funcționarea întreprinderilor mici și mijlocii create în baza proiectelor start-up sau programelor obiective. Programul stagiului a presupus cunoștința detailată cu structura universității-gazdă și mecanismele de stimulare a tinerilor pentru participarea în realizarea proiectelor inovaționale.

 

Programul stagiului a permis partenerilor din cadrul proiectului FKTBUM să viziteze iarmarocul posturilor vacante pentru studenți și să asiste la lecții despre mijloacele metodice de dezvoltarea a businessului. Oaspeții Universității din Zilina au vizitat întreprinderea S&B- Scheidt & Bachmann, compania care din momentul înființării în anul 2007 colaborează cu instituția de învățământ.

 

În timpul turului de oraș, reprezentanții țărilor-partenere al proiectului FKTBUM au vizitat Parcul științific al universității și Centrul de cercetare al universității - locuri unice, unde se studiază influența tehnologiilor informaționale asupra vieții cotidiene a oamenilor, și Centrul de transfer informațional și protecție a proprietății intelectuale care susține start -up, spin-off.

 

Participanții stagiului nu doar au făcut schimb de experiență cu partenerii, dar și au dobândit cunoștințe necesare pentru implementarea experienței în țările-partenere.